APARTMENT / SA27

YEAR / 2011-2012

CLIENT / Private

TIPOLOGY / Residential

LOCATION / San Giovanni Lupatoto / VR / Italy

SIZE / 80 sqm

WORKSTAGE / Commission / Preliminary, Definitive and Executive design, Costruction details

PROJECT PARTNER / Ing. Mattia Guardini

PHOTO CREDITS Comparotto fotografia

 

Refurbishment and energy improvement of a private apartment in Verona's city center. The design aims to create an open space for the living room, directly connected with the external terrace.
the material used are natural-effect wood for the floor and rough plaster for the walls. On the main wall of the living room the existing plaster has been removed to leave the old stone-masonry exposed.

The intervetion got the certification CasaClimaR, and was the first of its kind in Verona: it was published in different local and national specialised magazines like Casabella, Klimahaus, Ingenio, Eubios. 

Davide Cassini 2019 © All Right Reserved